This Linwood home was charming. However, the kitchen and eating area were small and there was no media room. The program called for adding approximately 700 square feet of first and second floor space across the back of the house. Downstairs the kitchen would be tripled in size, a half bath moved, and a new den built. A small porch and mudroom area were also required. The back of the house was to become a secondary entrance from the detached garage and was visible from the street. Therefore, an entry fitting the simplified 1920s Tudor house was designed.
Wieder Residence
A New Back Presents Another Charming Face
Before
ABOVE The fourteen foot rear addition spans the entire width of the house. The door from that porch leads into the new eating area via a small mudroom.
 
BELOW New kitchen with island and new bay window. (Photograph by Liz Brauer)
BELOW A flattened Gothic arch separates the new kitchen addition from the new rear entry. (Photograph by Liz Brauer)
Owner: Tom Wieder & Karine Stover
Architect: Rueter Associates Architects
Builder: Coppernail, David Wall Associates