Previous schematic design work by RAA converted this parkside duplex to a single family home and opened up some interior space. This space was enhanced in a sunroom addition. The goal was to optimize the amount of windows and improve the backyard access for entertaining.
Bi-parting patio doors and large windows connect to the outdoors, and a wood-burning fireplace warms up the room in the winter. The height and roof proportions of the sunroom were designed to balance the existing two-story portion of the house. Exterior steel detailing provides a modern touch and adds necessary structural stability.
Wurster Park Home
Sunroom Addition for a Split-Level
ABOVE and BELOW
Construction photos
BEFORE View of back of home
ABOVE and RIGHT Computer renderings
Owner: Deb and Chris Vanden Broek
Builder: Gitfert Construction